Τμήματα

Μεταβρεφικό
Το μεταβρεφικό μας πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη επαφή των παιδιών με το σχολικό περιβάλλον. Μαθαίνουν να αυτοεξυπηρετούνται και να είναι αυτόνομα.
Μέσα από το παιχνίδι, αναπτύσσονται βασικές δεξιότητες που βοηθούν τα παιδιά να οικοδομήσουν τις γνώσεις για τον κόσμο γύρω τους. Έρχονται σε επαφή με καινούρια υλικά και αντικείμενα, εξασκείται η αδρή και η λεπτή κινητικότητα, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους. Ενθαρρύνονται να παρατηρούν με όλες τις αισθήσεις και να εκφράζουν αυτό που νιώθουν με το λόγο. Τέλος, ενθαρρύνεται η αλληλεπίδραση των παιδιών με το σύνολο της τάξης, ώστε να αναπτύξουν το κοινωνικό-συναισθηματικό κομμάτι του χαρακτήρα τους.
Προ-προνηπίων
Το τμήμα των προ-προνηπίων είναι σχεδιασμένο δυναμικά, ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις λεκτικές, συναισθηματικές και σωματικές τους ικανότητες μέσω του δημιουργικού παιχνιδιού.
Δίνεται μεγάλη έμφαση στην καλλιέργεια της προσωπικής ταυτότητας και του χαρακτήρα. Τα παιδιά αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους και δημιουργούν τις πρώτες φιλίες. Βασικός στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του κοινωνικού και συναισθηματικού μέρους της παιδικής προσωπικότητας, με την ανάπτυξη αξιών όπως ο σεβασμός και η συνεργασία. Μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια μαθαίνουν όλο και περισσότερα σχετικά με το περιβάλλον, το σώμα τους, τη διατροφή τους, αλλά και την οικογένειά τους. Εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και σχηματίζουν πιο σύνθετες προτάσεις. Τέλος, ενισχύεται η πρωτοβουλία, η αυτοπεποίθηση και η επίτευξη στόχων.
Προνηπίων
Το τμήμα των προνηπίων αποτελεί την πρώτη επαφή των παιδιών με τα γράμματα και τους αριθμούς. Εμβαθύνει τη συμμετοχή σε ένα καθημερινό, οργανωμένο και διασκεδαστικό πρόγραμμα.
Τα παιδιά αντιλαμβάνονται το παιχνίδι ως μία διαπροσωπική δραστηριότητα με συγκεκριμένους ρόλους και σκοπούς συνεργατικούς. Μέσα από το παιχνίδι, συνειδητοποιούν την ύπαρξη κανόνων, ευχαρίστησης και υποχρεώσεων. Η σκέψη τους γεννά απορίες και αναζητά απαντήσεις. Τα παιδιά μαθαίνουν να πειραματίζονται με νέα εγχειρήματα, να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και να βρίσκουν τα ίδια λύσεις στα καθημερινά προβλήματά τους.
Νηπίων
Το νηπιαγωγείο είναι ένα συναρπαστικό και σημαντικό στάδιο ανάπτυξης των παιδιών. Το πρόγραμμα θρέφει την έμφυτη αγάπη των παιδιών για μάθηση και εξάπτει την περιέργεια για τον κόσμο γύρω τους.
Η είσοδος των παιδιών στον μαγικό κόσμος της εκπαίδευσης πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον που δίνει έμφαση στην ατομικότητα, τα ενδιαφέροντα και την ανάγκη να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες κι αξίες. Πρόκειται για ένα ολιστικό εκπαιδευτικό μοντέλο, που αντιμετωπίζει το μαθητή ως ένα σύνολο ετερογενών χαρακτηριστικών. Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος, αναπτύσσονται αξίες και κοινωνικές δεξιότητες όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, η ενσυναίσθηση, με στόχο την ανάπτυξη της συνείδησης ενός υπεύθυνου πολίτη. Τα παιδιά καλλιεργούν βιωματικά τη μουσική, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την κινητική, προκειμένου να αποκτήσουν αισθητοκινητική εμπειρία πριν κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μεγάλο σχολείο.

Είπαν για εμάς...

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο nautiluspatras.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies και την Πολιτική Απορρήτου