Ο Ναυτίλος

Ο Ναυτίλος στηρίζει την προσωπική αξία του παιδιού από τα πρώτα στάδια της ζωής του. Το πεδίο γνώσεων διευρύνεται κι ένας καινούριος κόσμος γεννιέται, όταν το παιδί δημιουργεί υγιείς σχέσεις επικοινωνίας, καλλιεργεί τα ενδιαφέροντά του κι ακολουθεί τις κλίσεις του.

Η άμεση επαφή και η παρατήρηση του περιβάλλοντος είναι ευεργετική για τα παιδιά. Εξερευνούν τη φύση και τους οργανισμούς της και μαθαίνουν να εκτιμούν το ρόλο της. Έτσι ο χαρακτήρας τους ολοκληρώνεται, οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους ενισχύονται. Ακολουθεί η ανάγκη για έκφραση. Στο Ναυτίλο, η έκφραση έρχεται ελεύθερα κι αβίαστα. Τα παιδιά συμμετέχουν σε ομαδικές συζητήσεις, γνωρίζουν την τέχνη και μπλέκονται σε όλες τις μορφές της, με το θεατρικό παιχνίδι, τη ζωγραφική, τη μουσική και τις κατασκευές να πρωτοστατούν. Η μάθηση γίνεται πιο ουσιαστική όταν είναι αποτέλεσμα προσωπικών εμπειριών. Εξίσου σημαντική είναι και η ανάγκη για σωματική άσκηση. Ο Ναυτίλος δημιουργεί καθημερινά ένα ασφαλές περιβάλλον οργανώνοντας δραστηριότητες που δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γυμνάσουν το σώμα τους, να δυναμώσουν, να αποκτήσουν ευκινησία αλλά και σωστό έλεγχο των κινήσεών τους.

Τονίζει τις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά χτίζοντας με τα σωστά εφόδια, γνώσεις, αναμνήσεις και φιλίες που κρατούν μέσα στα χρόνια. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τους πρώτους του αποφοίτους, ο Ναυτίλος μένει για πάντα φίλος: μεγαλώνει μικρά και μικραίνει μεγάλα παιδιά.

Τεχνογνωσία και εμπειρία

Ο Ναυτίλος είναι πρότυπο ιδιωτικό κέντρο Προσχολικής Αγωγής, που ιδρύθηκε το 1996 από την Ελένη Χριστοπούλου. Περιλαμβάνει ολιγομελή τμήματα από μεταβρεφικό ως και το νηπιαγωγείο. Οι ώρες λειτουργίας του είναι Δευτέρα με Παρασκευή 07.00 ως 16.00.
Η Ελένη Χριστοπούλου σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια αποφοίτησε με Master of Science in Education από το Columbia University της Νέα Υόρκης, όπου στη συνέχεια απέκτησε και επαγγελματική εμπειρία.

Στο Ναυτίλο, το βασικό προσωπικό είναι σταθερό, με χρόνια εμπειρία και πτυχίο στις παιδαγωγικές επιστήμες. Στηρίζουμε τα παιδιά μας από τα πρώτα τους κιόλας βήματα και θέτουμε τις βάσεις για το συναρπαστικό ταξίδι της ζωής τους. Η πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό εξασφαλίζει τόσο την κατανόηση σε βάθος της παιδικής ανάπτυξης και ψυχολογίας, όσο και την ομαλή συνεργασία και υποστήριξη των (νέων) γονέων. Δίνουμε μεγάλη βάση στην καλή αντιστοιχία εκπαιδευτικών-παιδιών, ώστε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση στο καθένα χωριστά, να φροντίζουμε και να παρακολουθούμε τις ανάγκες και την εξέλιξή τους. Την ίδια στιγμή, ο χώρος είναι μοναδικά σχεδιασμένος για τη στέγαση ενός κέντρου προσχολικής αγωγής, αφού αποτελείται από ευρύχωρες αίθουσες με δυνατότητες αναπροσαρμογής, άπλετο φως κι έναν άνετο, καταπράσινο αύλειο χώρο που ανοίγεται σ’ ένα ενιαίο επίπεδο στην εσωτερική πλευρά του κτηρίου και εξασφαλίζει την επικοινωνία των αιθουσών με το περιβάλλον και την ομαλή συνέχεια του σχολικού χώρου.

Η κοινωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται και ως εκ τούτου, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του Ναυτίλου είναι συνεχής, με καινοτόμα προγράμματα, ειδικεύσεις και τεχνολογικές ενημερώσεις που απαντάνε στις ανάγκες μιας σύγχρονης σχολικής κοινότητας. Τα τελευταία χρόνια ο Ναυτίλος διακρίνεται σε διαγωνισμούς ρομποτικής, εκπαιδευτικής ραδιοτηλεόρασης και υπολογιστών, καλλιτεχνικά δρώμενα και συλλογικά έργα τέχνης, ενώ η στήριξη σε καλούς μας φίλους όπως οι Μαχητές και ο σύλλογος της Φλόγας αποτελεί κινητήριο δύναμη αγάπης, έκθεσης κι έκφρασης.

Πιστοποιήσεις

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο nautiluspatras.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies και την Πολιτική Απορρήτου