Γνώση & διασκέδαση

3

Το πεδίο γνώσεων διευρύνεται κι ένας καινούριος κόσμος γεννιέται, όταν το παιδί δημιουργεί υγιείς σχέσεις επικοινωνίας, καλλιεργεί τα ενδιαφέροντά του κι ακολουθεί τις κλίσεις του.

Δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας και έχουν ως στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών
– δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να δομήσουν μια θετική αντίληψη για τον εαυτό τους.
– δραστηριότητες που εστιάζουν στην ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων για την προφορική, γραπτή και πολυγλωσσική επικοινωνία.
– δραστηριότητες και παιχνίδια που εστιάζουν στη συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών. Προωθώντας και υποστηρίζοντας πρακτικές συναισθηματικού εγγραμματισμού, τα παιδιά αναγνωρίζουν και διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα, κατανοούν την συναισθηματική κατάσταση των άλλων.
– με τη χρήση κατάλληλων ερωτημάτων προς διερεύνηση, τα παιδιά πειραματίζονται χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους προκειμένου να ανακαλύπτουν συνεχώς τη νέα γνώση. Για παράδειγμα, κατανοώντας πως ένα πρόβλημα της καθημερινότητας μπορεί να μετατραπεί σε μαθηματικό πρόβλημα, ενισχύεται ο μαθηματικός γραμματισμός.
– δραστηριότητες όπου το ανθρώπινο σώμα και η κίνηση εμπλέκονται σε ποικίλες ψυχοκινητικές και καλλιτεχνικές εμπειρίες που παρέχουν στα παιδιά τα εργαλεία και τα μέσα να επεξεργαστούν τον κόσμο και να εκφράσουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, χρησιμοποιώντας ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους.
– μέσα από το δημιουργικό συνδυασμό υλικών και μέσων, ενθαρρύνεται ο μετασχηματισμός των προσωπικών βιωμάτων των παιδιών σε καλλιτεχνική έκφραση.

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε...

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στους χώρους
μας και να απαντήσουμε οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτησή σας!

    Συνεχίζοντας την περιήγηση στο nautiluspatras.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies και την Πολιτική Απορρήτου