Εκπαιδευτικές επισκέψεις - Ναυτίλος

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους τα παιδιά παίρνουν μέρος σε μία σειρά από εκπαιδευτικές εκδρομές οι οποίες αφορούν επισκέψεις σε μουσεία, σε θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε χώρους που ενδείκνυνται για παιχνίδι και ψυχαγωγία προκειμένου να αποκτούν ευρύτερη παιδεία, να εμπλουτίζουν τις εμπειρίες τους στις τέχνες και τον πολιτισμό και να καλλιεργούν τα ενδιαφέροντά τους.

Επίσης, συχνά έρχονται στο δικό μας χώρο άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών και μας οδηγούν στο δικό τους κόσμο!

Οι εκπαιδευτικές αυτές εκδρομές προγραμματίζονται από την αρχή της σχολικής περιόδου και είναι βασισμένες στη θεματολογία του εκπαιδευτικού προγράμματος και γίνονται πάντα συνοδεία των παιδαγωγών.

Τελευταίες μας επισκέψεις

Ψηφιδωτά!

Γυρίζοντας πίσω το χρόνο, κατά την επίσκεψή μας στο  archaeolab, μάθαμε για τα ψηφιδωτά και μάλιστα φτιάξαμε και εμείς τα δικά μας!!

Μουσείο λαϊκής τέχνης

Πώς καλλιεργούσαν τη γη τα παλιά χρόνια; Πώς το σταφύλι γινόταν κρασί και πώς το στάρι ψωμί; Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης είδαμε σκεύη πήλινα, κεραμικά και πέτρινα, κηροπλαστεία, ζυγαριά και καπελοστάσιο, μάθαμε για τον αργαλειό, αλλά και για την τέχνη του μαραγκού.

Μουσείο εκπαίδευσης

Στο Μουσείο εκπαίδευσης που στεγάζεται στις αθλητικές εκγαταστάσεις του Προμηθέα, παίξαμε ...αρχαία αλλά και ...κάναμε μάθημα στην εποχή των παππούδων μας!

Επίσκεψη στο Οροπαίδιο

Πήγαμε στο Οροπαίδιο... και παρακολουθήσαμε την παράσταση "καλικάντζαρο.... Μυστήρια" ...ζήσαμε από κοντά ένα κομμάτι των εθίμων μας....

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας!!!